Koti- ja puutarhablogi

« takaisin kotisivulle (homepage)

Porcellanato laatta kestää kovaa kulutusta

Julkaistu

Kodin sisustukseen on tarjolla monenlaisia laattoja, joita voi käyttää niin seinille kuin lattiaankin ja ne sopivat hyvin jokaiseen tilaan. Laattoja on olemassa eri tyyppisiä käyttötarkoituksen mukaan, osa on todella kestäviä, kuten esimerkiksi keraamiset porcellanato laatat, jotka on valmistettu kuivapuristamalla. Mukavaa, kun löysit blogin ääreen. Tällä kertaa aiheena on, mitä kaikkea kannattaa huomioida kodin pintamateriaalien ja laattojen valinnassa.

Kodin sisustusmateriaalit kannattaa valita huolella

Kodin sisutuksen suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa ja todennäköisesti myös sisutuksen asiantuntijaa, olipa sitten kyseessä remontti tai kokonaan uuden rakennuksen rakentaminen. Erilaisilla materiaaleilla on erilaisia ominaisuuksia, joten kannatta miettiä, minkälaiset materiaalit palvelevat parhaiten omia tarpeita nyt, mutta myös tulevaisuudessa. Onko esimerkiksi ekologisuus, helppohoitoisuus ja kestävyys tärkeitä ominaisuuksia ja minkälaista tunnelmaa ja värimaailmaa kotiin halutaan. Myöskin materiaalien fysiologiset ominaisuudet vaikuttavat kodin viihtyvyyteen ja myös siihen, minkälaisia lämmitysratkaisuja kannattaa harkita. Esimerkiksi, jos kotiin valitaan lattiamateriaaliksi keraamiset laatat, on lattia kesällä miellyttävän viileä, mutta talvella se saattaa olla liiankin viileä ilman lattialämmitystä. Puulattia taas on aina miellyttävän lämmin jalan alla, mutta se vaatii säännöllistä kunnossa pitoa, kuten esimerkiksi hiomista ja pintakäsittelyä, eikä puu myöskään pidä kosteasta käsittelystä.

Laatat sopivat jokaiseen tilaan

Laatat sopivat kodin jokaiseen tilaan, myös ulos, jos valitaan laatta, joka kestää sään vaihtelua ja pakkasta, kuten esimerkiksi monet porcellanato laatat. Laattoja valitessa kannattaa pitää mielessä muutama vinkki, joiden avulla valinta onnistuu helpommin ja lopputuloksesta tulee varmemmin halutunlainen. Laattoja ei kannata valita kuvan mukaan, vaan ennen ostopäätöksen tekemistä, kannattaa ehdottomasti tarkistaa, miltä ne näyttävät luonnossa ja siinä tilassa, johon niitä on suunniteltu. Laattojen väri saattaa vaihdella ja näyttää tummemmalta tai vaaleammalta esimerkiksi valon ja sen tulosuunnan mukaan. Laattojen menekki kannattaa laskea mieluummin hieman yläkanttiin, etteivät ne pääse loppumaan kesken. Lattialle tulevissa laatoissa on myös tärkeää, että ne ovat kestävät ja eivät lohkea herkästi, seinälaattoihin taas ei yleensä kohdistu yhtä paljon rasitusta, joten ne voivat myös hyvin olla hieman ohuempia. On tärkeää myös huomioida, että käyttää laattoja niiden ominaisuuksien mukaan ja ne on valittu niille sopiviin käyttötarkoituksiin. Hyvä suunnittelu on kaiken a ja o, onnistuneeseen lopputulokseen ja viihtyisään kotiin. Porcellanato laattoja myy esimerkiksi, Vehoniemen Laattamyymälä.

 


jaa