Koti- ja puutarhablogi

« takaisin kotisivulle (homepage)

Miten valita tilaan sopivat WC-laatat

Julkaistu

Jos kylpyhuoneen tai WC:n remontti tai niiden ilmeen päivitys on ajankohtainen, tässä blogissa kirjoitan vinkkejä, miten valita oikeat WC-laatat ja mitä kaikkea remontissa kannattaa huomioida.

Ensimmäinen asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota, on remontoitava tila, minkä kokoinen ja miten valoisa se on. Kylpyhuoneessa ja WC-tiloissa toimivuus, helppo puhdistettavuus ja käytännöllisyys ja riittävä säilytystila ovat myös olennaisia asioita. Tärkeää on myös miettiä, minkälaisen tunnelman, tyylin ja värimaailman haluaa tilaan luoda. Laatat luovat pohjan muulle sisustukselle ja niiden tulisi myös kestää aikaa, joten ne kannattaa valita huolella. Laattavaihtoehtoja on lukemattomia, joten kannattaa miettiä, mikä sopii parhaiten omaan tyyliin ja budjettiin. Inspiraatiota voi hakea vaikkapa sisustuslehdistä tai blogeista, mutta laattojen valinnassa ja muissa sisustusratkaisuissa neuvoa kannattaa kysyä myös asiantuntijalta.

WC-laatat luovat pohjan sisustukselle

WC-laattoja ja kaakeleita on paljon erikokoisia, erivärisiä ja erilaisilla pintakuvioinneilla ja eri materiaaleista, mutta niitä voi myös latoa eri tavoilla, jolloin myös peruslaatalla voi saada näyttävän lopputuloksen. Erikokoisia ja erilaisia materiaaleja ja pintoja voi myös yhdistää, niin että lopputulos on mielenkiintoinen ja elävä. Laattojen lisäksi kokonaisuuteen vaikuttaa myös kaikki muut kalusteet, säilytysratkaisut ja sisustustarvikkeet, mitä tilaan tulee. Olipa tyylisi siis klassinen, värikäs, luonnollinen, minimalistinen, kannattaa huomioida myös kaikki pienimmätkin yksityiskohdat tilaa suunnitellessa.

Kylpyhuoneremontin hinta ja tekijän valinta

Kylpyhuone- tai WC-remontin hintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten tilan koko ja valitut materiaalit ja myös se, että mitä kaikkea tehdään; kohennetaanko vain hieman ilmettä vai onko kyseessä perusteellinen remontti. Pieniä sisustusratkaisuja voi helposti tehdä itse, mutta vaativampiin korjauksiin, remontointiin, laatoitukseen, vedeneristykseen kuten myös putki- ja sähkötöihin kannattaa käyttää ammattilaisen apua sekä suunnittelussa että toteutuksessa, että lopputuloksesta tulee kestävä, kaunis ja turvallinen.

Remontin tekijän valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi tekijän kokemuksiin, suosituksiin ja löytyykö heidän sivuiltaan riittävästi tietoa. On myös hyvä, jos heidän palveluunsa kuuluu maksuton ensitapaaminen, jossa voidaan keskustella kaikista remonttiin liittyvistä asioista, sitoutumatta kuitenkaan vielä käyttämään heidän palveluitaan. Tärkeitä kysymyksiä ovat esimerkiksi, kauanko remontti kestää, miten se etenee ja mitkä kaikki työt tarjoukseen kuuluu.

WC:n ja kylpyhuoneen laattavalikoimaan voit tutustua esimerkiksi Vehoniemen Laattamyymälä sivuilla.


jaa