Koti- ja puutarhablogi

« takaisin kotisivulle (homepage)

Vedensuodatin hinta - kuinka paljon sinun kannattaa sijoittaa laadukkaaseen suodattimeen?

Julkaistu

Veden suodattaminen voi olla tärkeää, sillä puhtaan veden saanti on tärkeää terveydelle. Yleensä kraanasta tulee puhdasta vettä, mutta aina se ei ole itsestään selvää, esimerkiksi silloin, jos veteen imeytyy maaperästä liikaa haitallisia mineraaleja tai se likaantuu putkistossa. Veden suodattimien hinnat vaihtelevat huomattavasti, joten tarkastellaan mitä se tarkoittaa ja miksi voi olla kannattavaa investoida laadukkaaseen suodattimeen. Tässä blogissa kerromme kaiken aiheesta vedensuodatin hinta – kuinka paljon suodattimeen kannattaa sijoittaa.

Suodattimen tyyppi ja hintaluokka

Vedensuodattimet ovat erilaisia ja hinnat vaihtelevat myös niiden ominaisuuksien mukaan. Keskimääräinen hintaluokka vedensuodattimelle voi olla noin 200 - 300€ mutta on myös edullisempia vaihtoehtoja, jotka maksavat noin 50 - 100€. Hinnat vaihtelevat myös riippuen siitä, miten tehokkaasti suodatin puhdistaa vettä. Joskus voi olla niin, että halvassa suodattimessa suorituskyky ei ole huippuluokkaa.

Suodattimen käyttöikä ja huolto

Ostamalla laadukkaan vedensuodattimen, voi saada pidemmän käyttöiän verrattuna halvempaan vaihtoehtoon. Suodattimen käyttöikä voi olla jopa 15 vuotta ja huollon tarve vähäisempää. Olipa suodatin minkälainen tahansa, se tarvitsee säännöllistä huoltoa, että se pysyy hyvässä kunnossa. Huolto on tärkeää myös siksi, että suodattimen kunnossapidolla on suuri vaikutus sen tehokkuuteen.

Vesi on tärkeää meille kaikille

Vain puhtaan veden avulla voimme pysyä terveenä ja hengissä. Onneksi monessa maassa vesihuolto toimii hyvin ja puhdasta vettä tulee kraanasta, eikä sitä tarvitse erikseen suodattaa. Vedensuodatinta voi toisinaan myös tarvita vaeltaessa, koska luonnonvedet eivät usein ole niin puhtaita kuin luulisi, vaan ne on hyvä suodattaa ennen käyttöä. Ottamalla mukaan vedensuodattimen, voi varmistaa, että juomavesi on mahdollisimman puhdasta ja terveellistä.

Vedensuodatin hinta – onko suodatin hintansa väärtti?

Vedensuodattimien hinnat vaihtelevat, mutta sijoittaminen hyvään ja toimivaan voi joissain tilanteissa olla tärkeää ja myös sijoitus terveyteen ja hyvinvointiin. On hyvä pitää mielessä, että vedenlaatu kannattaa tutkituttaa ennen suodattimen ostamista, koska suodattimia on olemassa erilaisia ja erilaisiin tarkoituksiin. Vedenlaadun selvittämällä voi saada tietoa siitä, tarvitaanko suodatinta ja minkälainen suodatin olisi paras vaihtoehto.

Yhteenvetona voisi sanoa, että puhdas vesi on tärkeää kaikille. Vedensuodattimen hankinta ei aina ole tarpeen, mutta se on kannattava sijoitus silloin, kun veden laadussa on havaittu vikaa tai puutteita. Kannattaa muistaa, että suodattimia on erilaisia ja ne on suunniteltu erilaisiin tarpeisiin, joten kraanavesi kannattaa aina tutkituttaa ennen suodattimeen investoimista. 


jaa